Hokejbalisti o cieľoch a zmenách v kádri pred novou sezónou

12x
31. August 2017

Čo nové v bardejovskom hokejbale?

hokejbal kosice.jpg

Start Cup – Košice 1. miesto

Z ľava: Ondeček (C), Rusnák M., Baláž, Spišák, Makara M., Dolhý, Matta, Grohoľ, (dole) Zajac – najužitočnejší hráč turnaja

 

Po dlhšej odmlke sa vraciame s článkom o novinkách v klube HBC Knights Bardejov. Ako naši hokejbalisti trávili leto? S akými cieľmi a zmenami v kádri vstupujú do novej sezóny Prešovskej hokejbalovej ligy? Odpovede na tieto, ale aj iné otázky si môžete prečítať v rozhovore s Dominikom Spišákom.

Vráťme sa ešte k minulej sezóne, v ktorej ste obsadili 4. miesto, vládla po poslednom zápase spokojnosť?

Keďže rok predtým sme hrali finále, tak očakávania boli vyššie, no doplatili sme na zranenia. Odohrali sme veľmi kvalitné a vyrovnané semifinálové zápasy s Košicami, ktoré sa stali víťazmi ligy a následne postúpili aj do extraligy. V tejto sérii sme však prišli o niekoľko dôležitých hráčov, najmä o kapitána Marcela Tipula. To sa následne podpísalo aj na prehratom boji o 3. miesto, keď sme ligu dohrávali s 9-timi hráčmi v poli.

Ovplyvnil tento výsledok aj niektoré zmeny v kádri?

Nenazval by som to tak, že to bolo zapríčinené výsledkom, skôr tým, že sa chceme poučiť a káder sme sa snažili rozšíriť. Nerád by som hovoril o konkrétnych menách, pokiaľ to nie je definitívne dotiahnuté a ich mená nesvietia na súpiske, môžem však prezradiť, že ide o hokejistov, prípadne hokejbalistov s extraligovými skúsenosťami. Zatiaľ môžeme oficiálne hovoriť len o mladom Tomášovi Feckaninovi, ktorý hrával v košickom Ducks a Marekovi Paľovi.

hokejbal vranov.jpg

Ako prebiehala letná príprava hráčov Knights?

Leto bolo pomerne krátke, keďže po sezóne sa časť kádra zúčastnila Országh cupu v Banskej Bystrici, následne turnaja vo Vranove (2. miesto) a v Košiciach (1. miesto). Po 2 týždňovej pauze sme začiatkom augusta chceli začať letnou prípravou, no tá je pre mňa osobne sklamaním. Skupina hráčov sa síce pripravovala pod vedením kondičného trénera, no väčšina sa na to pravdupovediac vykašľala. Každý to síce robí dobrovoľne a vo svojom voľnom čase, no niekedy mi to prišlo nefér voči hráčom, ktorí sa snažili čo najlepšie pripraviť na nový ročník a niekto namiesto toho len sedel doma. Uvidíme však, čo prinesie sezóna, účasť na posledných tréningoch už bola solídnejšia.

S akými cieľmi teda vstupujete do novej sezóny?

Nebudem hovoriť o cieľoch, keďže z časti nás limituje aj pôsobenie niekoľkých hráčov v bardejovskom hokeji, takže ciele sa môžu meniť za pochodu. Ideme od zápasu k zápasu, samozrejme chceme do play off z čo najvýhodnejšej pozície a potom sa uvidí kam až dôjdeme.

 

„Koncom augusta sme sa zúčastnili turnaja pred sezónou v Prešove s mladšou základňou a niekoľkými veteránmi. Aj napriek konečnému 4. miestu turnaj účel splnil a mladší si z neho odnášajú cenné skúsenosti. Brankár R. Makara vyhral najlepšieho brankára turnaja a  okrem spomínaného Tomáša Feckanina, si našlo uplatnenie v mužskej Prešovskej hokejbalovej lige aj hráči Ján Hrabčák, Boris Michnovič, Kristián Plačko a František Šinaľ, ktorí sa dohodli na túto sezónu s prešovským tímom Eagels,“ doplnil Matúš Rusnák, ktorý sa venuje hokejbalovej mládeži v Bardejove.

Nový ročník 3B PHbL bude štartovať oproti minulej sezóne „len“ s ôsmymi celkami:

  • Knights Bardejov
  • Prešov OZ U19 (po iné roky známy aj ako Bulls Prešov)
  • MV Transport
  • Bauska Vranov
  • Spartans
  • Stemarc
  • Eagles
  • Tornado

V tejto sezóne nenastúpia Košice, ktoré majú extraligové povinnosti, Svidník, Koňare a S2. Základná časť sa odohrá systémom každý s každým po trikrát – t.j. 21 zápasov na jeden tím, čo je o jeden menej ako predošlú sezónu. Po základnej časti do semifinále play off postupujú priamo prvé dve celky. Tímy na tretej až šiestej pozícií hrajú štvrťfinále – resp. baráž o postup do semifinále. Zápasy ligy sa spravidla odohrajú poväčšine v nedeľu, no Bardejovskí hokejbalisti nastúpia na svoj prvý zápas v 3b PHbL už túto sobotu o 9:00 proti tímu Spartans Prešov.

(19:00, DD)

hodinarstvo web.jpg

Diskusia
Pridať komentár