Ľ. Čekan: V Lige majstrov už chceme bodovať

9x
27. August 2017

Pred posledným zápasom v Lige šampiónov

20989181_1509826529073384_4263760605381659086_o.jpg

Tréner Čekan pred posledným duelom

 

Partizánky majú za sebou už dva zápasy v Lige šampiónov, zajtra (v pondelok) odohrajú posledný duel s domácim gruzínskym družstvom Martve. Hrať sa bude na štadióne Mikheil Meskhi Stadium, ktorý má kapacitu viac ako 27 000 miest.

Oba celky svoje zápasy doposiaľ prehrali a tak bude o čo bojovať – zabodovať môžu obaja. Domáce futbalistky dopredu poženú aj diváci, Bardejovčanky po premiérovom góly budú chcieť získať aj premiérové body v Lige majstrov.

„V druhom zápase nás môže tešiť premiérový gól, historicky prvý v Lige majstrov Partizána Bardejov,“ hovorí tréner Čekan.

V zápase proti hráčkam z Turecka Bardejov prvý polčas prehral 1:3, v druhom sa hrala vyrovnaná hra, no na ihrisku sa viac bojovalo ako hralo.

„Veľa sa bojovalo, rozhodkyňa ten zápas začala viesť v takom duchu. Bola z Anglicka a vieme, že v Anglicku hrajú tvrdý futbal. Musím skonštatovať, že aj keď sme boli oveľa mladší, tak tieto súboje sme dokázali zvládnuť a pre nás možno perspektívou je, že ak nastúpila mladá Stelka Semanová, mladá hráčka, tak urputne bojovala s mohutnými hráčkami súpera a dokonca sa dostala aj do šance. Škoda, že to nepremenila, možno by to bolo pre jej psychiku i pre psychiku celého družstva povzbudivé,“ informuje Čekan.

V pondelok zohrajú Bardejovčanky zápas s doteraz papierovo najľahším súperom, no ako sa vraví, v Lige majstrov už slabí súperi nie sú.

„V každom zápase chceme získať nejaký bod, uvidíme, ako to bude zajtra, druhý zápas nás stal veľmi veľa síl. Po druhej žltej karte nám nebude môcť pomôcť Majka Mikolajová, no musíme sa s tým vyrovnať. Veľa hráčok má žalúdočné problémy, museli sme znova prehadzovať posty a to sa ukázalo aj v druhom zápase. Uvidíme, budeme sa snažiť dievčatá nabudiť a proti domácim dievčatám ten prvý bod alebo prvé body nejako uhrať,“ skonštatoval tréner Bardejova.

Zápas má úvodný výkop o 17.00 hod. SEČ, po ňom sa hráčky spolu s realizačným tímom premiestnia späť do hotela, kde bude pre nich pripravená večera a v nočných hodinách bude nasledovať odchod na letisko v Tbilisi, odkiaľ lietadlom vyrazia do Istanbulu. Z tureckej metropoly do Košíc pôjdu znova lietadlom a z Košíc do Bardejova autobusom.

(21:10, partizan)

 

RATH 2017.jpg

Diskusia
Pridať komentár