Študenti z Hotelovej akadémie v Bardejove sa učili, ako sa starať o pivo

6x
28. Október 2016

Pivní majstri učia študentov, ako sa profesionálne starať o pivo

Foto 004.JPGPivní majstri z akadémie Cervesario budú aj v školskom roku 2016/2017 putovať po vybraných slovenských hotelových školách. Prvé školenie sa uskutočnilo včera, 27. októbra 2016 na Hotelovej akadémii v Bardejove. Premiérovo bude tento program dostupný aj majiteľom prevádzok a ich zamestnancom.

„Záleží nám na kvalite piva, ktoré si človek v reštaurácii alebo podniku objedná a dostane pred seba na stôl. Správne navariť pivo nestačí, ak chceme, aby načapované pivo chutilo ako z pivovaru, musíme aj my zdieľať naše poznatky a skúsenosti so starostlivosťou o tento obľúbený nápoj,“ hovorí Ján Píry, obchodný sládok Pivovarov Topvar, ktorý sa pivu venuje už viac ako 30 rokov.

„Na odborných školeniach sa študenti dozvedia o histórii piva, sanitácii výčapných zariadení, správnej hygiene a samozrejme, učíme ich aj správne čapovať pivo. To je najobľúbenejšia časť školenia,“ dodáva Ján Píry. Pre mnohých študentov je to po prvýkrát, kedy majú možnosť prísť do kontaktu s výčapným zariadením a dozvedia sa správne techniky čapovania piva, či zistia ako dôležitá je čistota pivného skla.

Vzdelávaním budúcich pracovníkov gastronomických prevádzok sa spoločnosť Pivovary Topvar dlhodobo snaží zvyšovať pivnú kultúru na Ján Píry Foto.JPGSlovensku a taktiež prispievať k zlepšovaniu kvality služieb v gastrosegmente. Premiérovo sa tento rok pivovarníci s programom Cervesario vydajú aj do centra diania a program bude dostupný aj majiteľom prevádzok a ich zamestnancom.

Pivná akadémia – Cervesario bude počas školského roka 2016/2017 prebiehať na hotelových akadémiách v Bardejove, Bratislave, Brezne, Liptovskom Mikuláši, Košiciach, Prešove, Piešťanoch a stredných odborných školách v Námestove a Leviciach. Program je určený pre končiacich študentov, ktorí dosiahli vek 18 rokov.

Od roku 2011 bolo zorganizovaných celkovo už 158 pivných akadémií, ktorých sa zúčastnilo viac ako 5 000 študentov z odborov barman, čašník, čašník, servírka a hostinský.

(17:30, red)

 

muc.jpg

Profil firmy

Diskusia
Pridať komentár