Bodliakom Bardejova je škaredý múr pri rieke Topľa

65x
27. Október 2016

Slávnostné vyhodnotenie programu Čistý Bardejov 2016

Beseda k programu Čistý Bardejov

 

Komunitná nadácia Bardejov, v rámci programu Čistý Bardejov, každoročne od roku 2007 organizuje súťaž o najkrajšie okolie rodinného domu, bytového domu a organizácie v meste, ktorú vyhodnocujú členovia Správnej rady KNBJ, poslanci MsZ a dobrovoľníci nadácie.

Okrem tohto verejného ocenenia má program Čistý Bardejov aj svoju druhú - reštrikčnú úroveň, ktorá spočíva vo vyhľadávaní tzv. "hyzdičov" mesta - priestranstvá a objekty, ktoré svojím vzhľadom alebo stavom narúšajú celkové prostredie mesta

Slávnostné vyhodnotenie za doprovodu hudobnej skupiny Duo TA SA sa uskutočnilo v piatok, 21.10.2016 v priestoroch Hornošarišského osvetového strediska.

Po vyjadrení zástupcov miestnej samosprávy – viceprimátora Marcela Tribusa a poslanca MsZ a PSK Andreja Havrillu k ukončenému ročníku „Čistého Bardejova 2016“ i k spolupráci Mesta s komunitnou nadáciou si víťazi súťaže O najkrajšie okolie prevzali ceny z rúk Andreja Havrillu a Jozefa Jarinu.

Vyhodnotený najväčší hyzdič získava každoročne  putovnú „ cenu “ Bodliak mesta.

Za rok 2016 toto ocenenie získal, na základe vyhodnotenia študentov Strednej priemyselnej školy  z  9 kandidátov – hyzdičov Protipovodňový múr na rieke Topľa v Bardejove, ktorého investorom  je Slovenský vodohospodársky podnik, š. p., odštepný závod Košice a vydavateľom Stavebného povolenia na predmetnú stavbu bolo Mesto Bardejov.

Vyhodnocovanie súťaže O najkrajšie okolie je každoročne uskutočňované hodnotiacimi komisiami zostavenými  z členov Správnej rady KNBJ a jej grantovej komisie, poslancov mestského zastupiteľstva a dobrovoľníkov KNBJ.

 

V kategórii rodinných domov boli ocenení:

    1. miesto – rodina MUDr. Jána Staška, mestská časť Dlhá Lúka, Chmelník 29

    2. miesto - rodina Ing. Jána Mochnackého, Pod Šibeňou horou 36

    3. miesto - rodina Jaroslava Sisaka, mestská časť B. N. Ves, Pálenica 11A

 

V kategórii bytových domov:

  1. miesto - obyvatelia bytového domu na ul. Komenského 34
  2. miesto - obyvatelia bytového domu na ul. Jesenského 3 a 4
  3. miesto - obyvatelia bytového domu na Vinbargu, ul. A. Svianteka 19

 

V kategórii organizácií:

  1. miesto – spoločnosti BARDTERM, s.r.o.  a BARDBYT, s.r.o., Moyzesova 7
  2. miesto – Materská škola, Gorkého 13  
  3. miesto – Základná škola, Wolkerova 10

(20:50, JJ, MK)

 

Spojená škola, Štefánikova 64, Bardejov

2840 M  biotechnológia a farmakológia

V študijnom odbore biotechnológia a farmakológia sa žiaci naučia robiť chemické analýzy vzoriek, pripraviť určené liekové formy, analyzovať liečivá. Spoznávajú metódy a technológie, ktoré odrážajú nové trendy v rozvoji biotechnológie a farmakológie, mikrobiológie a biochémie, medicíny a výživy. Po skončení štúdia môžu pracovať v biochemických, mikrobiologických, potravinárskych, farmaceutických laboratóriách, lekárňach, vo výskumných a zdravotníckych zariadeniach. Svoje uplatnenie nájdu nielen v štátnej správe, ale aj pri podnikaní v tejto oblasti. Môžu tiež pokračovať v štúdiu na vysokej škole biotechnologického a farmaceutického zamerania.

SŠŠpoločná.JPG

1116
Diskusia
Pridať komentár