Žiaci z košickej ZŠ Laca Novomeského triumfovali v podujatí 1:0 pre nemčinu

1496x
11. Jún 2024
Žiačky vyhrali postup do finále v Berlíne
 Dievčatám si tak splnil sen, celoslovenskú súťaž vyhrali a postupujú do Berlína (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Žiaci z košickej ZŠ Laca Novomeského (ZŠ LACÁK) triumfovali v unikátnom podujatí 1:0 pre nemčinu, ktoré vyžaduje jazykové znalosti a zároveň športové nadanie.
 
Dievčatám sa tak splnil sen, celoslovenskú súťaž vyhrali a postupujú do Berlína. Chlapci z rovnakej školy obsadili 7. miesto. Žiaci škôl z celého Slovenska si svoje sily zmerali v areáli ŠK Rapid Ružinov v Bratislave na 3. ročníku unikátneho podujatia 1:0 pre nemčinu, ktoré organizovali Nemecké veľvyslanectvo na Slovensku, Goethe Institut a Česko-nemecká futbalová škola.
 
 Z celého Slovenska sa zúčastnilo 13 družstiev (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Tohtoročného finále sa zúčastnilo 13 družstiev z celého Slovenska. Košické školy zastupovali družstvá chlapcov a dievčat zo ZŠ L. Novomeského 2. Podujatie otvoril aj ambasádor Majstrovstiev Európy vo futbale a bývalý nemecký futbalový reprezentant Jimmy Hartwig.
 
Súťaž je určená pre deti vo veku 11 až 13 rokov, ktoré sa zaujímajú o futbal a nemčinu. Kombinuje futbal a nemčinu a zasadzuje sa za hravú interdisciplinárnu výučbu. Na víťazné tímy čaká veľmi lákavá hlavná cena – výlet do Berlína s návštevou domáceho súťažného zápasu Hertha BSC Berlín, za ktorý v rokoch 2016 - 2020 hral aj náš futbalový reprezentant a jeden zo spolumajiteľov FC Košice Ondrej Duda.
(9:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár