Americkému futbalu na Slovensku svitá na lepšie časy

1191x
30. Január 2024
  Po náročnom období a dlhých rokoch čakania hlási klub amerického futbalu Cassovia Steelers svoj návrat
 Juniorský flag futbalový tím Cassovia Steelers (Zdroj: Michal Závatzký)
 
Dostali zelenú od maďarskej asociácie amerického futbalu (MAFSZ) a Slovenskej asociácie amerického futbalu (SAAF). V roku 2024 vstupujú do maďarskej Divízie II. Počas sezóny ich čaká päť zápasov.
 
Prvý a zároveň otvárajúcí domáci zápas proti Budapest Wolves II  sa  bude konať 13. apríla 2024. Následne ich čakajú tri zápasy v Maďarsku s Pécs Legioners (28.apríla), Eger Heroes (1.júna.) a DEAC Gladiators (16.júna). Záverečný zápas 29.júna bude opäť v domácom prostredí s B-tímom Györ Sharks.
 
Ani to však nemusí byť konečná a v prípade postupu do play-off (prvé 4 tímy) ich v júli môže čakať semifinále, či prípadný XIV. DUNA BOWL - finále.
 
 Rozpis zápasov Divisió II. v Maďarsku (Zdroj: Michal Závatzký)
 
„Vstup do maďarskej divízie II je pre náš klub vzrušujúcim krokom. Veríme, že toto rozhodnutie posilní našu pozíciu v regióne a umožní nám súťažiť na vyššej úrovni. Naši hráči a tréneri sú pripravení čeliť novým súperom. Tešíme sa na úspešnú sezónu. Bude to pre nás veľká výzva, keďže gro tímu tvoria práve nováčikovia," povedal PR manažér Cassovia Steelers Michal Závatzký.
 
„Sme si vedomí, že prvý rok bude hlavne o etablovaní sa v zahraničnej súťaži a zvýšení povedomia o americkom futbale v metropole východu v Košiciach  nielen u fanúšikov, ale aj  sponzorov. Dvere pre nováčikov máme otvorené. Záujemcovia sa môžu zapojiť do náboru, ktorý sa bude konať 4. a 11. februára  2024 na futbalovom ihrisku ZŠ Fábryho v Košiciach,“ vyjadril sa Michal Závatzký.
 
 Cassovia Steelers proti maďarskému tímu (Zdroj: Michal Závatzký)
 
Americký futbal na Slovensku patrí medzi amatérske športy a finančné prostriedky kluby čerpajú najčastejšie z vlastného vrecka.
 
Tento fakt potvrdzuje aj vedenie klubu: „Aktuálne naháňame sponzorov a ďalšie finančné prostriedky súvisiace s našou účasťou v lige ako sú štartovné a cestovné náklady, prenájom štadiónu a ďalšie platby v súvislosti s organizáciou domácich zápasov. Americký futbal je čoraz viac obľúbenejším športom aj v našej krajine.
 
Určite si zaslúži svoje miesto na športovej mape Slovenska. Financie sú však, nanešťastie, jedným z hlavných pilierov, keďže bez nich nemôžeme rozvíjať  šport, ktorý má obrovský potenciál v našej krajine, a to hlavne medzi mladými a nádejnými športovcami.” Okrem toho čaká sezóna na Slovensku aj juniorov flagového tímu, ktorý čakajú na rozlosovanie ligy.
 
 Nábor do klubu (Zdroj: Michal Závatzký)
 
Tento pomerne na Slovensku ešte nový šport sa predstaví aj na letných Olympijských hrách 2028 v Los Angeles. Sezóna 2024 bude pre Cassovia Steelers znamenať nielen návrat na trávniky, ale aj nové výzvy v maďarskej divízii II. Klub dúfa, že sa im podarí prekonať všetky prekážky a priniesť svojim fanúšikom radostné chvíle. Sledujte Steelers na ich úspešnej ceste v novom prostredí.
(10:00, TS)
Diskusia
Pridať komentár