Siedma a ôsma futbalová liga sa pobrala na zimný spánok. Komu sa darilo? A kto je posledný?

2037x
24. November 2023
Futbalové kluby sa pobrali na zimnú prestávku
Mário Macečko (v súboji) 
 
Počet mužstiev umožnil ObFZ v Bardejove v ligovom ročníku 2023/2024 otvoriť až dve súťaže dospelých. Tradičná siedma liga má dvanásť účastníkov. Nová ôsma osem.
 
V siedmej lige (víťaz postupuje do VI. ligy riadenej VsFZ) bude na prvom mieste zimovať BFC Bardejov. Bardejovčania majú 25 bodov. Druhá je Dlhá Lúka. Tá má o bod menej ako vedúci celok.
 
Objektívne je však nutné povedať, že Dlholúčania mali možnosť nad BFC zvíťaziť kontumačne. V duchu fair play sa však rozhodli, že o výsledku sa bude bojovať na ihrisku.
 
 
Tretia Šiba má rovnako ako štvrté Smilno 21 bodov. Tabuľku uzatvárajú dvanáste Bartošovce (tri body), predposledná je Kurima (päť bodov) a desiaty Zborov má sedem bodov.
 
Najlepším strelcom súťaže je Frederik Katrenič (Fričkovce). Ten na ihrisku strávil 849 minút a bol úspešný 12x (70,75 min. na gól). Druhý je Róbert Stachura z Dlhej Lúky. Gólov dal deväť, ale potreboval na to len 330 minút (36,6). Tretí Maroš Janík zo Šiby dal tiež deväť gólov (900 minút). Ďalšie poradie: 4. Lukáš Mikula (Lopúchov 8 – 749 ), 5. Michal Jurko (BFC 7 – 840), Roman Miko (Šiba 7 - 972). Traja hráči strelili po šesť gólov a deviati po päť.
 
V ôsmej lige na čele klub so slávnou históriou
 
Favoritom novovytvorenej ôsmej ligy bolo jednoznačne ŠK Milénium 2000 Bardejovská Nová Ves. Tradičný klub so slávnou históriou sa po ročnej pauze vrátil na ligové trávniky.
 
Novovešťania bez futbalu dlho nevydržali a „pozberali“ bývalých hráčov, ktorí majú klubu pomôcť vrátiť sa na predchádzajúce pozície. To však bude ešte niekoľko rôčkov trvať. Aktuálne je vyhrať tento súťažný ročník a posunúť sa o súťaž vyššie.
 
 
Bardejovská Nová Ves má na konte 11 zápasov a 27 bodov. Druhá je Porúbka (22 bodov) a tretie miesto patrí Nižnému Tvarožcu (21 bodov). Na druhom konci tabuľky zimuje posledný Hertník (ten prekvapivo vyhral nad Bardejovskou Novou Vsou 2:1) a predposledné Kobyly (po 9 bodov).
 
Stuľany a Poliakovce na šiestom a piatom mieste majú bodov 11. Najlepším strelcom súťaže je Mário Macečko - Bardejovská Nová Ves (20 gólov - 720 minút), druhý je Jozef Dubovecký - Nižný Tvarožec 11- 862).
 
Ďalšie poradie: 3. Kristián Sokol – Porúbka (8 – 606), 4. Mário Jančošek – Bardejovská Nová Ves (7-626), 5. Tomáš Kozáček – Hertník (7- 661), 6. Erik Trinkovič – Porúbka (6 -972). Po päť gólov strelili štyria hráči. Štyrikrát boli úspešní ôsmi.
 
Poďakovanie patrí facebookovej skupine Okresná futbalová súťaž Bardejov za vypracovanie skvelých štatistík, z ktorých autor vychádzal.
(10:42, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár