V Bardejove na Radničnom námestí si uctia výročie Nežnej revolúcie

1918x
14. November 2023
Na Radničnom námestí v Bardejove budú spomínať na November '89
 34. výročie porážky komunistického režimu v Československu
 
Občianska spoločnosť si uctí výročie Nežnej revolúcie pásmom aktivít pod názvom Festival slobody i ocenením za občiansku statočnosť.
 
34. výročie porážky komunistického režimu v Československu a začiatok budovania slobodnej a demokratickej spoločnosti si uctí bardejovská občianska spoločnosť v piatok, 17. novembra o 17:00 hod. verejnou spomienkovou slávnosťou na Radničnom námestí pred meštianskym domom č.5, pri pamätnej tabuli vzdávajúcej hold odvážnym Bardejovčanom, ktorí zdvihli svoj hlas za slobodu a demokraciu v novembri 1989. 
 
 
Súčasťou spomienky bude udelenie Ocenenia za odvahu a občiansku statočnosť osobe, ktorá sa pričinila o obranu verejného záujmu a spravodlivosti. Spomienková slávnosť bude o 18:00 hod. pokračovať v Bašte - kultúrno-komunitnom centre verejnou debatou s oceneným i ďalšími dvomi zástupcami médií a mimovládnych organizácií, po ktorej bude nasledovať kvíz. Uvedené aktivity sú súčasťou Festivalu slobody odohrávajúceho sa v dňoch 16.-19. novembra.
 
Ten pozostáva aj z ďalších aktivít, ako sú hrané a dokumentárne filmy a exteriérová foto-výstava z novembrových udalostí v roku 1989 a volebnej kampane 1. slobodných volieb v Československu od r. 1946.  Výstavu môžu občania a návštevníci Bardejova vidieť na Radničnom námestí "pri štyroch lipách" už od 15. novembra do konca mesiaca. Oslávte spolu s bardejovskou občianskou spoločnosťou výročie jedného z najsvetlejších počinov občanov v novodobých dejinách Slovenska a Česka!
(10:40, Jozef Jarina)
Diskusia
Pridať komentár