GALÉRIA | V Stodole si užijete modernú kuchyňu aj skvelé gastro eventy

7790x
09. November 2023
Chutné menu, zrejúci stejk či bohatá svadba. V Stodole si užijete modernú kuchyňu aj skvelé gastro eventy
(Zdroj: Reštaurácia Stodola) 

Okrem kreatívneho denného menu a špeciálne zrejúcich stejkov, ponúka reštaurácia Stodola v Bardejove aj nové exkluzívne podmienky pre organizovanie svadieb.

O tom ako sa Stodola zmenila po príchode nových manažérov, na čom je postavená moderná lokálna kuchyňa známej reštaurácie, čo nové chystajú v budúcom roku a aké prekvapenia čakajú ich svadobných hostí, sme sa porozprávali s generálnym manažérom Patrikom Semanekom a event manažérom Róbertom Bielikom.
 
 POZRITE SA AKO TO VYZERÁ V BARDEJOVSKEJ REŠTAURÁCII STODOLA

Ako sa zmenila Stodola po vašom príchode?

PS: Od januára 2023 sme začali fungovať v novej forme a v novom personálnom zložení. Samozrejme, aj naďalej chceme pokračovať v budovaní značky Stodola. Aktuálne sa viac orientujeme na svadby, rodinné oslavy, firemné večierky a podobne. Súčasne máme štandardne otvorenú reštauráciu, cez týždeň ponúkame denné menu a tiež menu „à la carte“.

Aké sú vaše kapacity?

PS: Samotná reštaurácia, teda hlavná časť, má kapacitu 150 miest. Dohromady vo všetkých našich priestoroch je to 250 osôb. Stodola je v peknej, tichej lokalite s krásnym okolím, blízko je zábavný park Bubolandia s oddychovou zónou so zvieratami. Veľkou výhodou je priestranné, bezplatné parkovisko s kapacitou viac ako 500 áut.
 
(Zdroj: Reštaurácia Stodola)  

Stodola je známa svojimi špeciálnymi stejkmi.

RB: Áno. Aj keď fungujeme hlavne na forme denného menu, snažíme sa rozbehnúť aj veľmi kvalitné „à la carte“ menu. Jeho dominantou sú stejky z hovädzieho mäsa, zrejúce v špeciálnom mäsovom humidore, priamo pri stoloch našich hostí.
 
Gurmáni si tak môžu svoj vlastný, takzvaný „dry aged steak“ z humidora vybrať podľa svojich preferencií, vzhľadu a chuti. Mäso pochádza z lokálneho chovu z dobytka, ktorý sa pasie na okolitých lúkach pri Bardejove.
 

PS: Celá naša kuchyňa je postavená na lokálnosti a domácich surovinách. Mäso, mliečne a pekárenské výrobky ale napríklad aj zemiaky máme z okresu Bardejov. Dohľadateľnosť našich surovín je teda z hľadiska hygieny okamžitá a stopercentná. To je ďalšia veľká výhoda Stodoly a naši zákazníci to náležite oceňujú.

Čo vegetariáni a špeciálni hostia?

RB: Samozrejme, vieme vyhovieť aj hosťom s rôznymi intoleranciami. Najedia sa u nás ako vegetariáni, tak aj klienti s bezlepkovou či bezlaktózovou diétou. A to nielen v rámci denného menu, ale aj v rámci jedál z „à la carte“ objednávok, svadieb a iných akcií. V dobrých reštauráciách je to dnes už bežný štandard.
 
(Zdroj: Reštaurácia Stodola)  

Na rok 2024 pripravujete nové podmienky pre svadby. Ako sa zmenia v porovnaní s minulými rokmi?

RB: Podmienky organizácie svadieb v Stodole zostávajú vo veľkej miere rovnaké. Každý rok sa ale snažíme prinášať aj novinky. Ponúknuť niečo nové, navyše či grátis. Čo sa týka jedla, ku klasickému svadobnému menu tento rok ponúkneme nové, moderné a ešte chutnejšie prílohy.
 

Hostia budú mať tiež možnosť objednať si ako tretí svadobný chod polnočný guľáš prípadne kapustnicu. No a novinkou budú aj extra „welcome“ drinky s jednohubkami. Čo je forma pohostenia pre prichádzajúcich hostí v exteriéri areálu reštaurácie formou malej recepcie.

V prípade ak si hostia na svadbu prinesú vlastný alkohol, v našej reštaurácii neplatia žiadne korkovné. Navyše majú možnosť využiť a prenajať si špeciálny klavírny bar - historické čierne krídlo prerobené na účely baru, skladovania a elegantného servírovania alkoholu.
 
(Zdroj: Reštaurácia Stodola)  
 
Pribudli aj novinky čo sa týka dizajnu a stolovania?

PS: Zareagovali sme na spätnú väzbu od hostí. V budúcom roku sa chystáme pridať okrúhle stoly. Svadobčania budú mať možnosť si teda vybrať zo štandardných obdĺžnikových či nových okrúhlych stolov. Prípadne ich ľubovoľne kombinovať.

V rámci prestierania ponúkneme aj prenájom bavlnených obrúskov, prenájom exteriérovej brány na fotenie či prenájom inventáru pre civilný obrad v záhrade nášho areálu.

Okrem hlavnej sály, vrchného poschodia, salónika, kuchyne, chladiacej miestnosti, detského kútika, je v cene aj svadobný apartmán a služby personálu reštaurácie, čo v iných podnikoch nie je úplnou samozrejmosťou. Až dve tretiny našich svadobčanov využili v minulom roku náš exkluzívny balík Diamond, v ktorom pri objednávke luxusnejšieho svadobného jedla, získavajú v rámci svadby veľa služieb grátis.
 
(Zdroj: Reštaurácia Stodola)  

Aké ďalšie typy eventov okrem svadieb ponúkate?


PS: Na rodinné oslavy ponúkame salónik s kapacitou 50 osôb, na poschodí máme školiacu miestnosť s kapacitou do 80 ľudí, kde vieme zorganizovať a hostiť firemné či vianočné večierky, školenia, kurzy, team-buildingy, prezentácie a iné biznis akcie.

Rovnako vieme počas víkendov, hlavne v nedele pripraviť rôzne jubileá a rodinné oslavy, krstiny, prijímania, konfirmácie či birmovky. Jednoducho sme tu pre ľudí z Bardejova a aj širokého okolia otvorení 365 dní v roku.
(15:00, PR, Mario Hudák)
Diskusia
Pridať komentár