Dámske pyžamo môže byť pohodlné i krásne. Pomôžeme vám s výberom

1633x
24. Október 2023
Dámske pyžamo môže byť pohodlné i krásne. Pomôžeme vám s výberom
Zdroj: sinsay.com 
 
Spávate v obyčajnom tričku alebo máte v šatníku pyžamá a nočné košele? Každý preferuje počas spánku iné oblečenie. My vám odporúčame do výbavy kúpiť dámske pyžamo, ktoré prispeje k pohodliu počas spánku. Vhodne vybrané pyžamo je komfortné na nosenie, šetrné k pokožke a poskytuje teplotný komfort v každom ročnom období.
 
Dámske pyžamo verzus nočná košeľa
 
Aké sú rozdiely medzi dámskym pyžamom a košeľou? Je lepšie spať v pyžame alebo preferovať nočnú košeľu? Tieto otázky sa zdajú byť zbytočné, ale pyžamá vo veľkej miere vplývajú na kvalitu spánku. Zle vyspatý človek je mrzutý, nedokáže sa sústrediť a po dlhšom čase bez spánku sa môžu dostaviť zdravotné komplikácie. Preto dbajte nielen na výber lôžkovín, posteľnej bielizne a matraca, ale tiež na výber pyžama alebo nočnej košele.
 
Dámske pyžamá preferujú skôr mladšie ročníky. Nohavice či šortky spolu s tričkom sú pohodlné na spanie i nosenie po dome pred spánkom. Takúto kombináciu si radi zoberiete na chatu s priateľmi či na dovolenku. Nočná košeľa je viac príťažlivá pre partnera, ale nie každej žene vyhovuje. Počas spánku sa môže vyhŕňať a tlačiť. Na druhej strane je práve košeľa v lete lepším variantom. Viac ako na výber typu oblečenia na spanie sa sústreďte na materiál a strih.
 
Dámske pyžamo pre spanie ako v perinke
 
Povedzme si niečo bližšie o materiáloch, z ktorých sa dámske pyžamo šije. Výber je v tejto oblasti naozaj široký, ale najčastejšie ide o bavlnu, flanel a satén. K týmto materiálom postupne pribúdajú nové, moderné textílie, ktoré sú určené pre ľudí so zdravotnými problémami. Napríklad bambusové vlákno je antialergické a má dobré tepelné vlastnosti.
 
Bavlnené dámske pyžamá sú najrozšírenejšie a v obchodoch ich nájdete v rôznom prevedení. Z bavlny sa vyrábajú aj návliečky, a to z dôvodu, že bavlna má dobré tepelné vlastnosti. V zime vás pyžamo z bavlny zahreje a v lete sa v ňom nepotíte. Bavlnené dámske pyžamo dobre pohltí vlhkosť z tela. Na druhej strane pomalšie schne.
 
 
Flanelové dámske pyžamá sú veľmi ľahké a pokožku priam hladia vďaka mäkkosti. Ste neustále zmrznuté a v posteli máte radi teplo? Kúpte si flanelové pyžamo alebo nočnú košeľu, ktorá vyvolá príjemný teplotný komfort. Flanelové tkaniny sú tiež veľmi pevné a odolné. Vďaka správnemu praniu by vám malo pyžamo z flanelu vydržať roky. Flanel nedráždi pokožku a dobre cirkuluje vzduch.
 
Saténové dámske pyžamá sú opakom flanelových. V lete vás príjemne schladia. Po dotyku s pokožkou je satén veľmi príjemný a ľahučký. Satén je aj symbolom luxusu. Saténové nočné košele vyzerajú elegantne vďaka lesklému povrchu. Dávajte si však pozor, aby išlo o satén vyrobený z prírodného hodvábu. Synteticky spracovaný satén stráca mnohé kvalitatívne vlastnosti.
 
Dizajn a strihy dámskych pyžám
 
V úvode sme spomenuli, že pyžamá sa delia na nočné košele a pyžamové sety. Aby bol výber naozaj široký, výrobcovia vymysleli rôzne strihy pyžám, ktoré vyhovujú nárokom žien. Sami sa presvedčte, že je z čoho vyberať v obchodoch Sinsay a v ponuke Sinsay na internete https://www.sinsay.com/sk/sk/zena/spodna-bielizen.
 
Strih dámskeho pyžama vyberajte podľa ročného obdobia. V zime vás zahreje bavlnené pyžamo s dlhými nohavicami a tričkom. Niektoré pyžamá sa skladajú z dlhých nohavíc a košele s dlhým rukávom. Sú určené pre najviac zimomravé ženy. Na letné mesiace kúpte pyžamo zo saténu, ktoré kombinuje krátke šortky a tričko na ramienka. Na dovolenku s priateľom si zbaľte nočnú košeľu na ramienka s volánikmi alebo čipkou. Čo sa farebnosti týka, vyberú si romantické duše i ženy praktické. Nočné košele a pyžamá sa predávajú vo všetkých farebných variáciách.
(9:15, i)
Diskusia
Pridať komentár